Månadens favorit: orientalisk Zahra matta - spara 25 %!

Husdjurfamiljens praktiska hem – så väljer du mattor för hundfamilj

Visste du att det finns över 900 000 hundar i Sverige? Ingen konstighet alltså att mattor för hundfamiljer är en kategori som intresserar våra kunder. Flera hundar finns även hemma hos Nokohome teamet. Livet med hundar (och andra husdjur) är gladare och kärleksfullt, fast det kan också betyda små utmaningar vad det gäller heminredning. Vi tar en närmare titt på Veras hem och mattorna där, hemma hos Vera bor två vuxna samt en 8-årig shetländsk fårhund Dani.

Vad ska man ta i åtanke när man inreder ett hem med husdjur?

Alla som äger husdjur känner igen detta: en enorm mängd sand och smuts hamnar in i huset. Speciellt med husdjur med långt hår får man dammsuga väldigt ofta. Olyckor kan också hända, och ofta när en olycka händer händer det någonstans man absolut inte vill att det ska hända. Även husdjur älskar alltså de nya härliga mattor. Vad det gäller praktiskhet finns det bättre och sämre mattor för hundfamilj. Mina egna mattor har jag valt först pga deras utseende, men med praktiskhet i åtanke.

I mitt hem fokuserar jag på hållbara material. Jag har börjat mattaplaneringen från utedörren där jag har satsat på dörrmattor som samlar smuts och sand både utanför dörren och inne i entrén. I hallen har jag en tillräckligt stor polypropenmatta, vilken på grund av rätt storlek skyddar golvet, håller på plats och är lätt att hålla ren.

I utrymmen där man trivs har jag fokuserat på täta naturmaterial. Ullmattor är smutsavvikande av naturen, möjliga fläckar fastnar inte på mattan utan de kan lätt skrapas bort. Bomullsmattor kan tvättas hemma om det behövs. Det är faktiskt roligt att tvätta bomullsmattor på sommar. Trots att den största faktoren vid valet av mattorna för mig har varit deras utseende, har jag sett till att mattorna har en tät len yta, inga långa fransar som kan vara lite knepigare att hålla ren i ett hus med hundar.

Jag föredrar melerade eller annars mönstrade mattor eftersom fläckar och smuts syns inte så klart bland mönstret. Vad det gäller färger, väljer jag gärna naturliga ljusa eller brutna toner i stället för klart vitt. Som hundägare rekommenderar jag varmt halkskydd under mattorna, då stannar mattorna på plats hur mycket som helst man leker och springer.

För att sammanfatta kan jag säga: Är lättskötthet det viktigaste kriteriet för dig, gå och läsa vår artikel ”Finns det en hundsäker matta?” Är du mera lik mig, välj alltså vilka som helst mattor ifall du bara är redo för att spendera lite mera tid på att ta hand om dem.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr