Inredning i hallen

Hallen är en av de knepigaste utrymmena vad det gäller inredning. Man går in och ut. Man tar på sig och av sig utekläderna. Man önskar gästerna välkomna och hejdå. Hallen berättar en aning om resten av inredningen i hemmet, om stilen, färgerna, känslan och såklart om de som bor där. Inredningen i hallen spelar alltså en viktig roll!

Hallen är oftast en ganska livlig utrymme och därför är praktiskhet värd att fundera på. Vardagen blir en aning lättare när allt har sin plats och inredningsmaterialen håller bra i bruk. Sand och smuts och småstenar kan hamna in i hallen utifrån. En dörrmatta stoppar sanden redan på, dörren. Välj en grov dörrmatta, som stannar på plats och samlar smutsen.

Efter dörrmattan får man göra lite friare val på mattor, speciellt om skorna har sin plats redan i entrén. Korridormattor, som fungerar utmärkt i hallen, är lättskötta, vattentvättbara och de lossnar inte damm. Korridormattor finns både med fast gummiunderlag och utan, beroende på vad som behövs. Mattor med fast gummiunderlag stannar bra på plats, men de är inte de bästa valen för träd-, parkett- eller vinylgolv. Mattor med fast gummiunderlag rekommenderas inte heller med golvvärme.

Mattor utan fast gummiunderlag kan användas med golvvärme. Ifall mattan känns halkig på golvet, kan man använda ett separat halkskydd under mattan. Korridormattor är lätta att dammsuga, möjliga fläckar kan torkas med en ren, fuktig trasa. Prova en modig och tilltalande matta i hallen, som tipsar om hela hemmets atmosfär. En orientalisk ullmatta fångar blicken redan i hallen.

Utöver mattor finns det också annat att inreda. Speciellt i mindre hallar är olika korgar väldigt händiga, där kan man gömma mössor och vantar. Brist på skåp och förvaringsutrymme kan man lösa med en klädställning. Små bord erbjuder praktisk avställningsyta för nycklar och andra småsaker.

Finslipa inredningen i hallen med en liten hylla. På hyllan kan du lägga fram vackra ljusstaken och krukväxter. En väggklocka är både praktisk och vacker inredningsdetalj på väggen.

En praktisk och vacker hall glädjer när man stiger in. Välkommen hem!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr