Fri frakt för alla beställningar över 490 kr! Gäller tills 3.6., ej hemleverans.

Så här inreder du en balkong

Det är trevligt att koppla av med en kopp kaffe på en mysig balkong, lyssna på regnets smattrande eller njuta av sommarens varma kvällar. Med kreativitet och rätt val kan du skapa en mysig oas utomhus där du trivs, perfekt för att tillbringa tid från våren till de svalare höstkvällarna. I den här bloggen ger vi tips om hur du inreder en balkong, alltså så här inreder du en balkong!

Fundera över balkongens användning

Innan du gör inköp är det viktigt att fundera över balkongens användning. Är det viktigast för dig att koppla av eller kanske att äta måltider där? Balkongens storlek och läge påverkar också hur lätt det är att odla till exempel blommor. Tänk på vad du främst kommer att använda balkongen till och planera därefter. Valet av inredning påverkas också av om balkongen är inglasad och om solen skiner på balkongen hela dagen. Det är också värt att överväga om det behövs solskydd mot solen, till exempel med gardiner.

Välj inredning som passar din stil

Möblerna är ofta den största investeringen när det kommer till att inreda en balkong. Välj möbler som passar balkongens storlek och stil. Fundera över om du vill ha en överflödande och bohemisk balkong, eller om din stil är mer avskalad och minimalistisk. För en liten balkong finns det många platsbesparande alternativ, och du kan även flytta in små möbler från inomhus om det behövs.

Växter ger trivsel och grönska till balkongens inredning. Välj växter utifrån balkongens förhållanden och välj krukor som passar bra ihop. Dra nytta av balkongens höjd och häng även upp växter i amplar.

När kvällarna blir mörka påverkar belysningen balkongens stämning och möjliggör användning även på kvällarna. LED-lampor som är lämpliga för utomhusbruk är praktiska för att skapa stämning.

Textilier ger mjukhet och hemtrevnad till utrymmet. Välj en matta som passar din stil och som tål utomhusmiljön. Mattan ger en känsla av vardagsrum och ger en vacker bas för inredningen. Mattan kan vara antingen en heltäckande matta eller en mindre matta till exempel vid soffgruppen. Kuddar och plädar avslutar balkongens stil.

På detta sätt inreder du balkongen till ett sommarvardagsrum där det är trevligt att tillbringa tid både ensam och med vänner. På kvällen kan du svepa in dig i en pläd och njuta av de sista solstrålarna från sommardagen.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr