Hållbarhet

Nokohome.se är en finsk inredningswebbutik. Vårt hem är i Jyväskylä, mellersta Finland.

Våra mattillverkare bland annat i Indien, Belgien, Nederländerna, Grekland och Turkiet är alla våra samarbetspartner, som har förbundit sig att enligt västerländska kvalitéstandarden arbeta för miljös och arbetstagares välmående och emot barnarbetskraft.

Mattor tillverkade i Belgien, Grekland och Turkiet är tillverkade maskinellt och en del av mattillverkning händer med hjälp av solenergi. Den största delen av handvävda ull- och bomullsmattor tillverkas i Indien. Man fäster uppmärksamhet på arbetsförhållanden och arbetstagare får betalt adekvat för gjort arbete. Våra samarbetsföretag i Indien är någorlunda små fabriker som sysselsätter några tiotals personer. Företag använder inte underleverans, vilket gör verksamheten genomsynlig och vakandet lättare.

Ursprung på material varierar mellan tillverkningsländerna. Huvudsakligen kommer material för ullmattor som tillverkas i Indien från Indien och Nya Zeeland, ull är mulesing-fritt. Under tillverkningsprocess tillägger man inte kemikalier farliga för varken hälsa eller miljö till produkter.

Här i Finland strävar vårt importföretag efter att agera hållbart och fästa uppmärksamhet på miljöpåverkan av leveranser och försändelser med att minimera och återvinna förpackningsmaterial. Vår syavdelning, där måttbeställda mattor tillverkas, befinner sig vid vårt lager, vilket gör verksamheten logistiskt effektivt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr