Linnea Färgglad Randig Ullmatta

790.00 kr3890.00 kr

Skapa avslappnad och mysig känsla i ditt hem med underbara Linnea Färgglad Randig Ullmatta. Vackra toner i mattan skapar en fräsch bas på inredningen. Kombinera olika storlekar med varandra som i Villa Villekulla eller pigga upp inredningen med en enstak matta.

Beskrivning

Linnea Färgglad Randig Ullmatta

Skapa avslappnad och mysig känsla i ditt hem med underbara Linnea Färgglad Randig Ullmatta. Vackra toner i Linnea Färgglad randig Ullmatta skapar en fräsch bas på inredningen. Kombinera olika storlekar med varandra som i Villa Villekulla eller pigga upp inredningen med en enstak matta.

Använd Linnea Färgglad Randig Ullmatta i stor storlek för att samla soffgruppen till en mysig och varm helhet. Prova denna lättskötta ullmatta även i hallen eller korridoren.

Ull är smutsavvisande material av naturen och därför väldigt lättskött och passlig för flera utrymmen. Dammsug och vädra mattan regelbundet. Undvik gärna onödig vattentvätt. Kolla skötselråd för ullmattor här.

Handvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

  • Vackra ränder
  • Flera storlekar
  • Lättskött
  • Naturmaterial
  • Mjuka toner

Material: 80% ull och 20% bomull

Vikt: 1,6 kg/m²

Tjocklek: 6 mm

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm, 80×250 cm, 80x250cm

Produktrecensioner

Du kanske också gillar …