Månadens favorit: orientalisk Zahra matta - spara 25 %!

Mjuk stig – välj den rätta mattan till barnrummet

I barnrummet leker man, läser man, glömmer man vardagens bekymmer och skapar man minnen för livet. Mattan spelar en stor roll i utrymmet, för den erbjuder en mjuk och bekväm bas för alla äventyr och lekar. Barn i olika åldrar gillar och behöver olika saker, nedan har vi samlat våra tips på hur man väljer den rätta mattan till barnrummet och för barn i alla åldrar.

1. Mjukhet för de små fötterna

Bebisar och småbarn tillbringer mycket tid på golvet när de leker och utforskar världen. Välj en mjuk och bekväm matta till barnrummet, som erbjuder en bekväm bas under fötterna. Fluffiga högmattor eller andra mjuka mattor är underbara val. Kolla att mattan är lätt att hålla ren, bebisar och småbarn kan vara rätt duktiga på att stöka till!

Alla högmattor och bomullsmattor i vårt sortiment kan vattentvättas vid behov.

2. Färger och mönster

Välj en matta som speglar barnets personlighet och intressen. Färgglada mattor eller mönstrade mattor med intressanta illustrationer kan öka fantasi samt trivsel i rummet. Små djur, bilar, sagokaraktärer eller andra illustrationer är populära val!

3. Lätt rengöring

Mattan i barnrummet ska vara lätt att hålla ren, eftersom olika fläckar och stök kan hända! Välj en matta vars material är smutsavvisande av naturen och som är lätt att rengöra. Vattentvättbara mattor är praktiska val! Tvåsidiga mattor är också praktiska, de kan vändas upp och ner, vilket förlänger tiden mellan tvätterna.

4. Trygget först och främst

Barnens trygghet är alltid det viktigaste. Kolla att mattan stannar på plats och glider inte när barn leker på den. Fundera på mattor med fast halkskydd eller skaffa en separat halkskydd att ha under mattan.

5. Välj rätt storlek!

Välj en matta som passar in i rummet vad det gäller både storlek på rummet och placering på möblerna. Det kan finnas en stor matta som fungerar som lekunderlag på hela golvet, eller flera mindre mattor som separerar olika aktiviteter från varandra, såsom lek- och läshörnan.

6. Ett hållbart val

Barn växer upp fort. Fundera på en matta som växer upp med dem. Välj en klassisk stil och färg som är passlig för alla åldrar.

Med att välja den rätta mattan till barnrummet kan du skapa en mysig och trygg omgivning för ditt barn. Kom ihåg att ta i åtanke deras behov, preferenser samt trygghet, och låt mattan vara en mjuk stig som leder till oförglömliga äventyr!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr