Emma Ullmatta Naturvit

650.00 kr3150.00 kr

Enkel och tidlös Emma Ullmatta Naturvit är ett stiligt tillägg till alla utrymmen i hemmet. Naturliga, brutna toner passar in i olika inredningsstilar och skapar hemtrevlighet. Emma Ullmatta Naturvit är tvåsidig, vilket förlänger mattas livslängd. Mattan finns i flera storlekar.

Beskrivning

Emma Ullmatta Naturvit

Emma Ullmatta Naturvit är en klassisk ullmatta! En enkel och stilig matta till alla utrymmen i hemmet! Naturliga brutna toner passar in i många olika inredningsstilar. Emma Ullmatta Naturvit är tvåsidig, vilket förlänger mattas livslängd.

Ull är smutsavvisande av naturen vilket gör det till ett lättskött material. I början kan det lossna lite ludd fån mattan.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan när du dammar den, skakandet kan skada mattan! Tvätta ullmattan med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för ullmattor, såsom Marseille-tvål. Skölj mattan noggrant och låt mattan torka på plan skyddad från solljus. Kolla skötselråd för ullmattor.

Handvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

  • Smutsavvisande
  • Lättskött
  • Vattentvättbar
  • Varm
  • Tvåsidig

Material: 85% ull och 15% bomull

Vikt: 1,7kg/m²

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför en ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker det att ta hand om ullmattan endast med regelbunden vädring och dammsugning. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor är även passliga med golvvärme.

I början kan ullmattan lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor på ullmattor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Kolla mer inredningsinspiration på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm, 80×250 cm, 80x250cm, 80×300 cm, 80x300cm

Produktrecensioner

Du kanske också gillar …