Månadens favorit: randig Tango bomullsmatta - spara 25 %!

Riemu bomullsmatta – färgglad

890.00 kr2690.00 kr

En traditionell trasmatta till dig som uppskattar traditioner. Ljuvlig, mysig och varm bomullsmatta passar in i både hem och stuga. Det finns flera storlekar.

Beskrivning

En traditionell trasmatta till dig som uppskattar traditioner. Ljuvlig, mysig och varm bomullsmatta passar in i både hem och stuga. En färgglad matta piggar upp inredningen!

Mattan är vattentvättbar. Tvätta med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för bomull. Lös upp tvättmedlet i vattnet. Skölja mattan noggrant och låt den torka på plan skyddat från solljus.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

Ytan på mattan är tät och mattan är tvåsidig.

Dammsuga och vädra mattan regelbundet, tvätta med vatten vid behov. Färgen på mattorna kan variera lite beroende på produktionssats.

 • mysig
 • flera storlekar
 • vattentvättbar

Material: 100% bomull

Tjocklek på mattan: 8-10 mm

Vikt på mattan: 2,4 kg/m2

 

Skötselråd

Bomullsmattor är alltid ett enkelt val eftersom de är vattentvättbara och håller bra i bruk. Många bomullsmattor i vårt sortiment är även tvåsidiga. Vi rekommenderar att du skyddar bomullsmattorna med ett textil- eller mattskyddsmedel, vilket gör att vatten och möjliga fläckar kan enkelt torkas bort.

Tips på fläckborttagning!

 • Ta bort fläckar från mattan när de är fräscha.
 • Torka fläckar med en fuktig trasa
 • Använd inte för mycket vatten så att fläcken inte sprider.
 • Ofta efter att fläcken har tagits bort måste man ändå tvätta hela mattan eftersom fläcken kan lämna ett avtryck, speciellt på ljusa mattor.

Tvätt-tips på bomullsmattor! Bomullsmattan är lätt att tvätta även hemma.

 • Tvätta bomullsmattan med ljummet, högst 30 grader varmt vatten på plan
 • Blöt mattan ordentligt. Undvik att sänka mattan i vattnet, speciellt med färgglada mattor.
 • Lös alltid upp tvättmedlet i vattnet först. Applicera tvättmedellösningen på en blöt matta
 • Använd en mjuk borste och borsta alltid i väftens riktning. Obs! Bomullshögmattor får ej borstas.
 • Skölj mattan noggrant så att inga tvättmedelsfläckar finns kvar på mattan. Var särskilt noggran när du sköljer ljusa bomullsmattor.
 • Om du behöver forma eller sträcka mattan, gör det när mattan är fortfarande fuktig. Fluffa ytan på högmattorna lätt.
 • Låt mattan torka på plan skyddat från solljus. I fall mattan torkas på stång eller torkställning, kan tvättmedlet lämna ett avtryck i fall det rinner och mattan kan även tänjas.

 

I början kan det lossna lite damm speciellt från bomullsmattor. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Täta bomullsmattor lossnar inte damm, vilket betyder att de är vanligen ett passligt val även för någon med allergier. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att damma mattan kraftigt. Kantade ändor på bomullsmattor kan gå sönder om man dammar mattan kraftigt och mattan kan avloppa. Ofta räcker det att rengöra mattan med att vädra och borsta den.

Observera detta när du köper en matta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Vill du ha hjälp med valet av en bomullsmatta? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Betalningen går händigt även med avbetalning. Vi levererar bomullsmattor även direkt till din dörr.

 

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200, 160×230, 80×150, 80×200, 80×250, 80×300

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om bomullsmattor

I bomullsmattor kombineras vackert traditioner och mysighet. En trasmatta på mormors knarriga golv eller en modern bohemisk bomullsmatta är båda lika aktuella och trendiga. Välj den som passar bäst in i din inredningsstil, modern eller traditionell. En bomullsmatta fungerar i alla utrymmen från hallen till köket. Det finns flera olika färger, såsom gult, grönt, naturvitt och grått i vårt sortiment.

Skötseltips för bomullsmattor

Bomullsmatta är ett enkelt val. De är vattentvättbara och håller bra i bruk. Flera bomullsmattor i vårt sortiment är även tvåsidiga, vilket förlänger deras livstid. Vi rekommenderar att skydda bomullsmattor med textil- eller mattskyddsmedel, det underlättar renhållningen och möjliga fläckar kan enkelt torkas bort då de är färska.

Tips för fläckborttagning!
 • Torka bort möjliga fläckar då de är färska
 • Torka fläckar med en ren och fuktig trasa
 • Använd inte för mycket vatten, så undviker du att sprida fläckarna
 • Ofta bör hela mattan tvättas efter fläckborttagningen, fläckområdet syns lätt speciellt i ljusa mattor
Så tvättar du en bomullsmatta!
 • En bomullsmatta är lätt att tvätta även hemma.
 • Tvätta bomullsmattan på plan med svalt, högst 30 grader varmt vatten.
 • Väta ner mattan ordentligt, undvik att blöta speciellt färgglada mattor.
 • Lös upp tvättmedlet i vattnet först, sprid sedan tvättmedellösningen på den våta mattan.
 • Använd en mjuk borste och borsta mattan enligt väft. Obs! Bomullsmattor med luddig yta får ej borstas.
 • Skölj mattan noggrant för att undvika färgning eller märken efter tvättmedel. Ljusa bomullsmattor bör sköljas speciellt noggrant.
 • Forma mattan som fuktig. Fluffa upp mattor med luddig yta skonsamt.
 • Torka mattan på plan skyddat från solljus. Torkning på stång eller torkställning kan orsaka sträckning eller lämna avrinningsspår efter sköljvatten.

I början kan speciellt bomullshögmattor lossna lite damm. Ytan på mattor blir tätare i bruk och dammet blir mindre. Täta bomullsmattor lossnar inte damm, de är alltså lämpliga även för allergiker. Dammsug bomullsmattan regelbundet med ett lent mattmunstycke enligt ludd eller väft, undvik onödig skurande. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Undvik att skaka eller damma mattan kraftigt, kanterna kan repas upp. Oftast räcker endast vädring och borstning.

Observera detta bär du köper en matta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och därför kan nyöppnade mattor ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och mattan kan vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.