Botnika Ullmatta Vit

2990.00 kr8490.00 kr

En stilig maskinvävd ullmatta till en skandinavisk inredning. Mjuka gråa toner och det diskreta mönstret gör mattan tidlös. En ullmatta skapar värme och hemtrevlighet i inredningen. Finns även i stor storlek.

Beskrivning

Botnika Ullmatta Vit är en stilig maskinvävd ullmatta till en skandinavisk inredning. Mjuka gråa toner och det diskreta mönstret gör mattan tidlös. En ullmatta skapar värme och hemtrevlighet i inredningen.

Kombinera olika storlekar och färger med varandra för att skapa en lugn atmosfär i ditt hem. I vardagsrummer hjälper mattan till att samla soffgruppen till en vacker helhet i hallen bjuder denna lättskötta matta gästerna in. Dammsug och vädra mattan regelbundet, vattentvätt vid behov, änvänd ett tvättmedel passlig för ull.

  • lätt
  • lättskött
  • vattentvättbar
  • även jättestor storlek 240×330 cm
  • enligt mått

Material: ytan 100% ull, undersidan av latex. Vi rekommenderar inte att ha mattan på vinylgolv.

Tjocklek på mattan: ungefär 8 mm

Vikt: 1,64 kg/m²

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför en ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker det att ta hand om ullmattan endast med regelbunden vädring och dammsugning. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta från mattan. Skötseltips för en ullmatta; på vinter kan mattan fräschas upp med snötvätt Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor är passar bra även med golvvärme

I början kan ullmattan lossna lite ludd. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård precis som ullkläder. Lugg som lossnar från mattan kan klippas bort försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor på ullmattor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Betalningen går händigt även med avbetalning. Vi levererar ullmattor till och med till din dörr!

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 240×330 cm, 240x330cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Du kanske också gillar …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev