Botnika Ullmatta Vit

2990.00 kr8490.00 kr

Botnika ullmatta Vit är en stilig maskinvävd ullmatta till ett skandinaviskt hem. Mjuka gråa toner och diskret mönster gör mattan tidlös. Botnika Ullmatta Vit skapar värme och hemtrevlighet i inredningen. Mattan finns även i stor storlek.

Beskrivning

Botnika Ullmatta Vit

Botnika Ullmatta Vit är en stilig maskinvävd ullmatta för skandinavisk inredning. Mjuka gråa toner och diskret mönster skapar en tidlös matta. Botnika Ullmatta Vit skapar värme och hemtrevlighet i inredningen.

Kombinera olika storlekar och färger med varandra för att skapa en lugn atmosfär i ditt hem. I vardagsrummet samlar mattan soffgruppen till en vacker helhet, i hallen bjuder denna lättskötta matta in gästerna. Dammsug och vädra mattan regelbundet, vattentvätt vid behov, änvänd ett tvättmedel passlig för ull. Kolla skötselråd för ull här.

  • Lätt
  • Lättskött
  • Vattentvättbar
  • Även jättestor storlek 240×330 cm
  • Enligt egna mått

Material: 100% ull, latex i undersidan. Denna matta rekommenderas inte för vinylgolv.

Tjocklek: ca 8 mm

Vikt: 1,64 kg/m²

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 240×330 cm, 240x330cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Du kanske också gillar …