Månadens favorit: randig Tango bomullsmatta - spara 25 %!

Mattor till sommarhuset eller stugan! Tips på valet

Sommar är ett perfekt tillfälle för att uppdatera inredningen och skapa ny känsla i sommarhuset eller stugan. En ny matta är ett snabbt sätt att förnya inredningen. Mattor kan tillsätta hemtrevlighet, mjukhet och färg i utrymmet. Här kommer några tips på hur du kan välja den perfekta mattan till sommarhuset.

Lättskötta mattor till sommarhuset

På sommarhuset kan inomhus och utomhus blandas och sand och smuts kan vandra in i stugan. Därför är det viktigt att välja mattor som är lätt att hålla ren, och som tål fuktighet, smuts och bruk. Lättskötta polypropenmattor är lätt att rädda från fläckar med en fuktig trasa. Sand kan dammsugas eller dammas av mattan. Mattor är också vattentvättbara ifall det behövs. Lättskötta polypropenmattor utan gummiunderlag kan användas även utomhus, färgerna bleknar inte pga. sol. Dessa mattor passar in i sommarhuset, köket, hallen eller utomhusutrymmena.

Fräscha färger – ny känsla med nya färger

Välj mattor i fräscha sommartoner. Ljusa färger fräschar upp utrymmet och skapar luftighet. Nya färger förnyar inredningen i ett ögonblick. Den nya mattan till sommarhuset kan vara ljuvlig rosa, fräsch blå, stilig grön eller mjuk linne.

Traditionella trasmattor är också ett utmärkt vall till sommarhuset. Trasmattor påminner om mormors stuga, men är också väldigt praktiska. Smuts syns inte på den färgglada, randiga mattan. Mattorna är tvåsidiga och vattentvättbara vid behov!

Mattor till utomhusutrymmena

Finns det utomhusutrymmen på ditt sommarhus, lönar det sig att skaffa mattor avsedd för utomhusbruk. Dessa mattor tål olika väder, såsom sol och fuktighet speciellt bra. Mattor kompletterar terrassen, balkongen eller uteköket. Polypropenmattor utan gummiunderlag, nämnt ovan, fungerar utmärkt i utomhusbruk eftersom deras färger bleknar pga. sol och polypropen som material tål väl fuktighet.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr