Ilona färgglad bomullsmatta multi

95.00 kr490.00 kr

Glad och färggrann trasmatta av atervinningsmaterial får en att tänka på mormor och soliga sommardagar. Den mångfärgade mattan piggar upp såväl köket, stugan som balkongen.

Beskrivning

Den glada och brokiga, traditionella trasmattan får en att tänka på morsmor och soliga sommardagar. Den mångfärgade mattan piggar upp såväl köket, stugan som balkongen.

Observera att färgen på bomullsmattan kan blekna ute, alltså använd mattan betänksamt utomhus.

Ilona-mattan är ett ekologiskt val, i mattan har man uttnyttjat överskottmaterial från textilindustrin.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan när du dammar den, skakandet kan skada mattan!

Mattan är vattentvättbar. Tvätta med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för bomull. Lös upp tvättmedlet i vattnet. Skölja mattan noggrant och låt den torka på plan skyddat från solljus.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

Vi rekommenderar ett halskydd att ha under mattan.

  • tillverkad av överskottmaterial från textilindustrin
  • glad och färggrann
  • tonen på mattorna kan variera
  • förmånlig fynd!

Material: 60% bomull, 40% polyester

Tjocklek på mattan: 6 mm

Vikt: 1,2 kg/m²

Observera detta när du köper en matta

Bomullsmattor är alltid ett enkelt val eftersom de är vattentvättbara och håller bra i bruk. Många bomullsmattor i vårt sortiment är även tvåsidiga. Vi rekommenderar att du skyddar bomullsmattorna med ett textil- eller mattskyddsmedel, vilket gör att vatten och möjliga fläckar kan enkelt torkas bort.

I början kan det lossna lite damm speciellt från bomullsmattor. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Täta bomullsmattor lossnar inte damm, vilket betyder att de är vanligen ett passligt val även för någon med allergier. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att damma mattan kraftigt. Kantade ändor på bomullsmattor kan gå sönder om man dammar mattan kraftigt och mattan kan avloppa. Ofta räcker det att rengöra mattan med att vädra och borsta den.

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Vill du ha hjälp med valet av en bomullsmatta? Kontakta vår kundtjänst via e-post info@nokohome.seså svarar vi gärna på frågor och hjälper till med valet av mattan.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 60×90 cm, 60x90cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev