Fri frakt för alla beställningar över 490 kr! Gäller tills 3.6., ej hemleverans.

Tips på hur du väljer en terrassmatta

Solen början värma bekvämt och naturen vaknar upp efter vintern. Fågelsång lockar blicken utomhus och på terrassen. Vad skulle vara trevligare än att njuta av soleskenet på terrassen? Skapa ett sommarparadis på terrassen där man vill gärna tillbringa tid. Härnäst presenterar vi fyra tips på hur man väljet den bästa möjliga terrassmattan!

1. Välj väderbeständigt material

Varierande väder sätter krav på utomhusinredningen och också mattan ska klara såväl solsken, regn som vind. Det viktigaste tipset är att välja rätt material. Hos oss finns väderbeständiga mattor som är till och med vackra och stiliga. Väderbeständigt material torkar snabbt efter regn och tål UV-strålning. Terrassmattor är ofta tillverkade av polypropen. Naturfibermattor är vackra, men möjligen inte de bästa alternativen på terrassen.

2. Välj rätt storlek

Det är viktigt att man väljer matta i rätt storlek till terrassen. Mäta terrassen och fundera om du vill att mattan täcker hela utrymmet eller att mattan kompletterar till exempel soffgruppen eller bordsgruppen. Var terrassen större eller mindre, har vi något för alla! Hos oss finns det flera storleksalternativ från korridormattor till jättestora storlekar. Till exempel storleken 200x290cm fungerar utmärkt under stor bordsgrupp, och storleken 80x150cm passar fint utanför uteköket.

3. Satsa på färg och stil

Vill du att mattan är av samma stil och ton med resten av inredningen på terrassen, eller vill du att mattan sticker fram och piggar upp inredningen? Färger har en stor påverkan på atmosfären. Fortsätt inredningsstilen inomhus också utomhus. De flesta mattor i vårt sortiment passar in i både modern och mer traditionell inredning.

4. Lättskötthet är praktiskhet

Det lönar sig att välja en matta för utomhusutrymmena som är lätt att hålla ren. Gräs, sand och smuts kan hamna till terrassen. Hos oss finns det mattor som kan lätt tvättas och som torkar snabbt. Möjliga fläckar kan torkas bort med en ren trasa och sand och smuts kan lätt borstas från täta mattor.

Vi hoppas att dessa fyra tips kan hjälpa dig att välja mattan till terrassen. Den rätta mattan glädjer länge. Skapa mysig och stilig sommarvardagsrum på terrassen där du kan njuta av de soliga dagar. Läs också tips på balkonginredning här.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr