Månadens favorit: orientalisk Zahra matta - spara 25 %!

Thomas Ullmatta

1790.00 kr5190.00 kr

Kelim-liknande Thomas Ullmatta skapar värme och hemtrevlighet! Vacker handvävd ullmatta passar in i alla olika utrymmen från vardagsrummet till köket.

  • Ull
  • Varm
  • Tvåsidig
  • Flera storlekar: 100×200, 140×200, 160×230, 200×290
Artikelnr: VAR-6110-varikas-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Thomas Ullmatta skapar värme och hemtrevlighet!

Vacker handvävd kelim ullmatta passar in i alla olika utrymmen från vardagsrummet till köket. Thomas Ullmatta har en tät handvävd yta. Mattan är tvåsidig. Ull är smutsavvisande material av naturen och därför ett lättskött val. Prova Thomas Ullmatta i korridorstorlekar i entrén och hallen! Stor storlek passar bra under matbordet.

Basfärgen i mattan är mjuk kolgrå. Mjuka och brutna toner i mattan piggar upp inredningen. Kelim ullmatta är ett tidlöst val, den passar in i både modern inredning och bohemisk avslappnad stil.

I början kan mattan lossna lite ludd.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan, skakande kan skada mattan. Tvätta mattan med högst 30 grader varmt vatten, och använd tvättmedel som är passlig för ull, till exempel Marseille-tvål. Skölj mattan noggrannt och torka på plan, skyddat från solljus. Kolla skötseltips för ullmattor.

Handvävda ullmattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton. Lite variation i tjocklek samt små vävfel hör till saken. Varje Thomas Ullmatta är en individ.

Tekniska egenskaper

  • Material: 100% ull, varp av bomull
  • Färg: färgglad, mörkgrå/svart, rosa, ockra
  • Vikt: 1,7 kg/m2
  • Tjocklek: 7 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, vattentvätt med högst 30 grader varmt vatten.

Mattan har fått sitt namn enligt Mattokymppis grundare Thomas Leppänen. Mattan är en hyllning för Thoomas Leppänen, en av Mattokymppis gryndare.
Kolla även Riitta Ullmatta som har fått sitt namn enligt Riitta Leppänen.

 

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

100×200 cm, 100x200cm, 140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om ullmattor

Hos oss hittar du trendiga och naturliga ullmattor till paradplatsen i ditt hem. Ullmattor med enkla mönster och neutrala färger ät tidlösa och moderna. Färgglada ullmattor skapar en bohemisk känsla. Kombinera olika färger och storlekar med varandra för att skapa enhetlighet och lugn. Ullmattor fungerar i alla utrymmen, i vardagsrummet, sovrummet, barnrummet, hallen och köket. Ull känns varm och bekväm under fötterna. De flesta vävda ullmattor är även tvåsidiga. Det finns mattor till varje inredningsstil i vårt sortiment. Ullmattor finns i flera storlekar, även stor storlek.

Skötseltips för ull

Ull är en smutsavvisande material av naturen, vilket gör det till ett lättskött val till flera utrymmen. Oftast räcker endast vädring och regelbunden dammsugning för att ta hand om ullmattan. Tips: på vintern fräschar en snötvätt upp mattan. Undvik onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderas naturliga och fetthaltiga Marseille- eller galltvålar. Ullmatta är en ett brandsäkert val; ull fattar inte lätt eld och slocknar av sig själv. Ullmattor kan användas med golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd. Ytan blir tätare i bruk och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller lugg, undvik onödig skurande. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Skaka inte mattan kraftigt, vädring och skonsam borstning räcker. Ull kan orsaka allergi.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och mattan kan vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ullen våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.