- 30%

Oona ullmatta – grå/greyge

245.00 kr1953.00 kr

Enkel och tidlös ullmatta är ett stiligt tillägg till alla utrymmen i hemmet. Naturliga, brutna toner passar in i olika inredningsstilar och skapar hemtrevlighet. Det finns tre olika toner och flera storlekar.

Beskrivning

Vacker och tidlös matta till ett skandinaviskt hem! Enkel och stilig ullmatta passar in i alla utrymmen i hemmet från entrén till vardagsrummet. Vackra, varma, gråa tonen som har melerats med naturvitt passar in i många inredningstilar.

Tonen på Oona-ullmattan är vacker, varm grå/greyge. Varma naturvita meleringen ger karaktär till mattans yta. Praktiska mattan passar in i alla utrymmen i hemmet. Prova 80cm breda korridorstorlekar till exempel i entrén eller bredvid sängen.

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför en ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker det att ta hand om ullmattan endast med regelbunden vädring och dammsugning. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta från mattan. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål.

Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmatta är ett passligt val även med golvvärme

I början kan ullmattan lossna lite ludd. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och borstning. Ull kan orsaka allergi. Här hittar du flera skötselråd för ullmattor.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

  • smutsavvisande
  • lättskött
  • vattentvättbar
  • varm

Material: 60% ull, 40% bomull
Tjocklek: 6-8 mm
Vikt: 2 kg/m

 

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 60×120 cm, 60x120cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev