- 50%

Ica Ullmatta

3495.00 kr5495.00 kr

Ica Ullmatta är ett stiligt blickfång i vardagsrummet. Vackra naturliga toner skapar en mjuk och inbjudande känsla.

  • Ull
  • Vackert grafiskt mönster
  • Till vardagsrummet
  • Två storlekar: 160×230, 200×290
Artikelnr: VAR-6099-valkoinen-beige-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Ica Ullmatta är stilig och tilltalande!

Ica Ullmatta fångar blicken i vardagsrummet. Personligt mönster och mjuka färger skapar en tidlös känsla. Mattan passar in i både modern och traditionell inredning.

Mattan har en vacker naturvit basfärg. Vackra beige och gråa toner ger liv åt det grafiska mönstret. Mattan är ensidig. Vill du skapa enhetlig atmosfär i ditt hem, kombinera Ica Ullmatta med andra naturmaterial.

Ull är ett smutsavvisande material av naturen, materialet är alltså väldigt lättskött. Dammsug och vädra mattan regelbundet. Torka fläckar med en ren trasa. Använd tvättmedel passlig för ull vid behov. Professionell tvätt rekommenderas för ullmattor. Observera, att mattan kan lossna lite ludd i början.

Handvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton. Tjockare garnväxlingar samt små vävfel hör till handvävda mattor. Varje Ica Ullmatta är en individ.

Tekniska egenskaper:

  • Material: 100% ull, varp av bomull
  • Färg: naturvit, beige
  • Vikt: 3,5 kg/m2
  • Tjocklek: 25-30 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, professionell tvätt rekommenderas på grund av vikt

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.