- 30%

Oulu Högmatta

1715.00 kr2695.00 kr

Oulu Högmatta charmar med sina stiliga ränder! Basfärgen i mattan är vacker naturvit, ackompanjerad av tunna svarta ränder. Ljusa fransar kompletterar mattan.

  • Mjuk
  • Lossnar ej damm
  • Lättskött
  • Vattentvättbar
  • Två storlekar: 160×230 cm och200×290 cm
Artikelnr: VAR-6187-mustavalkoinen-kpl Kategorier: , , , , Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Oulu Högmatta är ett stiligt och mjukt val för en modern inredare.  

Oulu Högmatta charmar med sina stiliga ränder! Basfärgen i mattan är vacker naturvit, ackompanjerad av tunna svarta ränder. Ljusa fransar kompletterar mattan. Oulu Högamatta är en inredningsklassiker! Klara ränder och svartvit färg är alltid tidlösa.

Oulu Högmatta är härligt mjuk. Mattan passar in i vardagsrummet, barnrummet eller även hemmabio! Högmatta i sovrummet under sängen skapar härlig hotellkänsla. Stor mjuk matta förbättrar även akustiken och minskar ekot.

Ta hand om mattan med regelbunden dammsugning och vädring. Torka bort fläckar när de är fräscha med en fuktig trasa, tvätta mattan endast vid behov. För stora mattor rekommenderar vi professionell tvätt.

Tekniska egenskaper

  • Material: 68 % polypropen, 27 % jute, 5 % polyester
  • Färg: svartvit
  • Vikt: 4,4 kg/m2
  • Tjocklek: 17,5 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, planvattentvätt med svalt vatten. För stora mattor rekommenderar vi professionell tvätt på grund av deras vikt.

Skötselråd för högmattor 

Dammsug högmattan regelbundet med en len munstycke enligt lugg, undvik onödvändigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa lugna drag, så lossnar smuts lättare. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Ta bort fläckar skonsamt med en fuktig, ren trasa när de är fräscha. De flesta högmattor är vattentvättbara, men onödvändigt tvättande ska undvikas. Vi rekommenderar professionell tvätt särskilt för stora mattor. Tvättar du mattan själv, använd inte en borste, det kan skada mattan. Kom ihåg att skölja mattan noggrant och torka på plan skyddat från solljus. 

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om högmattor

Mjuka och inbjudande högmattor fungerar i alla utrymmen där man trivs. Neutrala färger, såsom vitt och grått passar in i skandinavisk inredningsstil. Starka färger och mönster däremot skapar lite kantighet bland annars enkel inredning. I vårt sortiment hittar du allting från tjocka och lyxiga högmattor till kortluggade och lätta viskosmattor. Välj den som passar bäst in i ditt hem! Det finns även runda modeller och jättestora storlekar hos oss.

Så väljer du en högmatta

Kortluggade viskosmattor, till exempel Isabella, Carla, Fiia och Adele reflekterar vackert ljus. Ytan på mattorna är mjuk och silkeslen och toner på mattorna har lite livlighet och variation enligt luggen. Mattorna är i regel lätta och fungerar i alla utrymmen där man trivs. Viskos är ett känsligt material och ömtåligt för fuktighet. Tunga möbler kan lämna ett avtryck på den mjuka luggytan. Textil- eller mattskyddsmedel rekommenderas för högmattor, det underlättar renhållandet. Observera att även ren vatten kan lämna ett spår på mattan.

Kortluggade mattor, till exempel Pouta, Kide och Sofia är lättskötta högmattor till olika utrymmen. Mattorna känns mjuka och bekväma under fötterna och de lossnar inte damm. Tjocka högmattor, till exempel Darla och Kuura är härliga och inbjudande. Prova en stor högmatta i sovrummet för att skapa lyxig hotellkänsla, eller en rund modell i torra toaletturymmena. Våra högmattor lossnar inte damm och är således passliga även för allergiker. Mattorna har en poröst och andningsbart underlagsmaterial och de kan användas med golvvärme.

Skötseltips för högmattor

Dammsug högmattan regelbundet med ett lent mattmunstycke enligt lugg, undvik onödigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa, lugna drag för att lättare få bort smuts. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Torka möjliga fläckar genast när de är färska. Högmattor är i regel vattentvättbara, men onödigt tvättande bör undvikas. Vi rekommenderar professionell vattentvätt för högmattor. Tvättar du mattan hemma, kom ihåg att inte använda en borste för att undvika skada luggen.