Månadens favorit: orientalisk Zahra matta - spara 25 %!

- 40%

Oodi Ullmatta

2274.00 kr3534.00 kr

Brinnande harmoni av färger! Oodi Ullmatta charmar med sina brutna, fräscha toner. Lyxig och vacker ullmatta till paradplatsen i ditt hem.

  • lyxig och färgglad ullmatta
  • livlig yta
  • naturmaterial
  • storlekar: 160×230, 200×290 cm

Beskrivning

Brinnande harmoni av färger! Oodi Ullmatta charmar med brutna, fräscha toner. 

Lyxig och vacker ullmatta till paradplatsen i ditt hem. Brutna, fräscha toner gör mattan harmonisk och modern. Mattan har ett balk-mönster och livlig yta. Lugg i ullmattan är både skuren lugg och oskuren lugg. Olika längder av lugg skapar vacker variation på ytan. Stor Oodi Ullmatta skapar härlig hotellkänsla i sovrummet. Färgerna i mattan är fräsch korall, bruten terra och ockra och fräsch naturvit samt grå.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Torka bort fläckar när de är fräscha med en fuktig trasa. Väta inte mattan, vatten kan lämna ett märke. Tät lugg är limmat fast i bomullunderlaget.

Tekniska egenskaper

  • Material: 100% ull, underlag av bomull
  • Färg: färgglad, korall, terra, ockra, naturvit, grå
  • Vikt: 3,47 kg/m2
  • Tjocklek: 25-30 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring. Professionell tvtätt. Skydda ullmattan med matta-/textilskyddmedel vid behov.

Mera inredingsinspiration hittar du i våra sociala medier samt vår blogg

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om ullmattor

Hos oss hittar du trendiga och naturliga ullmattor till paradplatsen i ditt hem. Ullmattor med enkla mönster och neutrala färger ät tidlösa och moderna. Färgglada ullmattor skapar en bohemisk känsla. Kombinera olika färger och storlekar med varandra för att skapa enhetlighet och lugn. Ullmattor fungerar i alla utrymmen, i vardagsrummet, sovrummet, barnrummet, hallen och köket. Ull känns varm och bekväm under fötterna. De flesta vävda ullmattor är även tvåsidiga. Det finns mattor till varje inredningsstil i vårt sortiment. Ullmattor finns i flera storlekar, även stor storlek.

Skötseltips för ull

Ull är en smutsavvisande material av naturen, vilket gör det till ett lättskött val till flera utrymmen. Oftast räcker endast vädring och regelbunden dammsugning för att ta hand om ullmattan. Tips: på vintern fräschar en snötvätt upp mattan. Undvik onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderas naturliga och fetthaltiga Marseille- eller galltvålar. Ullmatta är en ett brandsäkert val; ull fattar inte lätt eld och slocknar av sig själv. Ullmattor kan användas med golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd. Ytan blir tätare i bruk och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller lugg, undvik onödig skurande. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Skaka inte mattan kraftigt, vädring och skonsam borstning räcker. Ull kan orsaka allergi.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och mattan kan vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ullen våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.