- 25%

Naava Ullmatta

2242.50 kr4642.50 kr

Naava Ullmatta är ett tidlöst val till paradplatsen i ditt hem. Vacker mjuk ton skapar en stilig känsla.

  • Naturmaterial
  • Vacker färg
  • Flera storlekar: 140×200, 160×230, 200×290
Artikelnr: VAR-6102-natural-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Naava Ullmatta är ett tidlöst val till vardagsrummet! 

Handvävd Naava Ullmatta är ett klassiskt val till alla utrymmen där man trivs. Mattan passar in i både modern och traditionell inredning. Naava Ullmatta skapar värme och mjukhet bland annars neutral och enkel inredning. Tonen på mattan är livlig, mjuk och naturlig. Vackra beige och bruna toner kommer fram i denna stiliga och tilltalande matta. Kanterna är vikta, vilket skapar en modern och förenklad känsla. Mattan passar speciellt bra in i vardagsrummet eller kontoret. Kom ihåg att välja en tillräckligt stor storlek för att samla möblerna till en vacker helhet. Varm Naava Ullmatta känns mjuk och bekväm under fötterna.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. På grund av mattas vikt rekommenderar vi professionell tvätt. Använd ett halkskydd under mattan vid behov.

Läs mer on ullmattor här.

Tekniska egenskaper:

  • Material: 100% ull från Nya-Zeeland, varp av bomull
  • Tjocklek: 14 mm
  • Vikt: 2,9 kg/m2
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring. Professionell tvätt rekommenderas på grund av mattas vikt.

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.