- 50%

Maca Ullmatta

1095.00 kr2245.00 kr

Maca Ullmatta är ett avslappnad och tidlöst val till vardagsrummet. Vacker ton är lätt att kombinera med resten av inredningen.

  • Ull
  • Mjuk ton
  • Tidlös och stilig
  • Två storlekar: 160×23, 200×290
Artikelnr: VAR-6098-luonnonvalkoinen-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Maca Ullmatta är ett stiligt val till vardagsrummet!

Maca Ullmatta är en handvävd matta med mjuka och naturliga toner. Maca Ullmatta passar in i både modern och traditionell inredning. Förenklat mönster och vackra fransar skapar en tidlös och avslappnad känsla. Mattan är lätt att kombinera med resten av inredningen.

Mattan har en mjuk naturvit basfärg och vackra, varma, bruna ränder.  Maca Ullmatta fungerar speciellt bra i alla utrymmen där man trivs, så som vardagsrummet. Kom ihåg att välja tillräckligt stor storlek för att samla möblerna till en vacker helhet.

Ull är ett smutsavvisande material av naturen och därför ett väldigt lättskött val. Observera, att mattan kan lossna lite ludd i början. Handvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton. Tjockare garnväxlingar och vävfel hör till ullmattor. Varje Maca Ullmatta är en individ.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan kraftigt, kanterna kan skadas! Tvätta med ljummet, högst 30 grader varmt vatten. Använd tvättmedel passlig för ull, till exempel Marseille-tvål. Skölj mattan noggrant och torka på plan skyddat från solljus. Kolla skötseltips för ullmattor här.

Tekniska egenskaper:

  • Material: 100% ull, varp av bomull
  • Färg: naturvit, bruna ränder
  • Vikt: 1,8 kg/m2
  • Tjocklek: 15 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, vattentvätt med högst 30 grader varmt vatten vid behov.

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.