15 % extra rabatt på rean med kod EXTRA15

Sofia Viskosmatta

270.00 kr2090.00 kr

Sofia Viskosmatta är en underbar orientalisk matta till alla utrymmen där man trivs. Traditionellt mönster i trendiga och fräscha färger passar in i både modern och mer traditionell inredning.

  • Vackert orientaliskt mönster
  • Tunn matta
  • Flera storlekar: 67×105, 80×150, 80×200, 135×195, 160×230, 195×300

Beskrivning

Sofia Viskosmatta fångar blicken i vardagsrummet!

Sofia Viskosmatta är en underbar orientalisk matta till alla utrymmen där man trivs. Traditionellt mönster i trendiga och fräscha färger passar in i både modern och mer traditionell inredning. Mattan är tunn och lätt och därför lätt att hantera.

Vackra ljusblåa och rosa pastelltoner ackompanjeras av ljusgråa och vita basfärger. Ljusgråa fransar kompletterar denna orientaliska matta. En mönstrad matta fungerar speciellt bra i vardagsrummet vid soffgruppen eller i kontoret. Kom ihåg att välja tillräckligt stor storlek för att samla möblerna till en vacker helhet. Mattan finns i flera storlekar, även korridorstorlekar.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Professionell tvätt rekommenderas. Observera, att mattan kan lossna lite damm i början. Underlaget har behandlats halkfritt, använd ett halkskydd under mattan vid behov.

Tekniska egenskaper:

  • Material: 100% viskos, latex i underlaget
  • Färg: ljusblå, rosa, vit
  • Vikt: 0,8 kg/m2
  • Tjocklek: n. 3 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, professionell tvätt rekommenderas.

Observera detta när du köper en matta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss. En nyöppnad matta kan alltså ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft. Mattan kan också vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

135×195 cm, 135x195cm, 160×230 cm, 160x230cm, 195×300 cm, 195x300cm, 67×105 cm, 67x105cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om högmattor

Mjuka och inbjudande högmattor fungerar i alla utrymmen där man trivs. Neutrala färger, såsom vitt och grått passar in i skandinavisk inredningsstil. Starka färger och mönster däremot skapar lite kantighet bland annars enkel inredning. I vårt sortiment hittar du allting från tjocka och lyxiga högmattor till kortluggade och lätta viskosmattor. Välj den som passar bäst in i ditt hem! Det finns även runda modeller och jättestora storlekar hos oss.

Så väljer du en högmatta

Kortluggade viskosmattor, till exempel Isabella, Carla, Fiia och Adele reflekterar vackert ljus. Ytan på mattorna är mjuk och silkeslen och toner på mattorna har lite livlighet och variation enligt luggen. Mattorna är i regel lätta och fungerar i alla utrymmen där man trivs. Viskos är ett känsligt material och ömtåligt för fuktighet. Tunga möbler kan lämna ett avtryck på den mjuka luggytan. Textil- eller mattskyddsmedel rekommenderas för högmattor, det underlättar renhållandet. Observera att även ren vatten kan lämna ett spår på mattan.

Kortluggade mattor, till exempel Pouta, Kide och Sofia är lättskötta högmattor till olika utrymmen. Mattorna känns mjuka och bekväma under fötterna och de lossnar inte damm. Tjocka högmattor, till exempel Darla och Kuura är härliga och inbjudande. Prova en stor högmatta i sovrummet för att skapa lyxig hotellkänsla, eller en rund modell i torra toaletturymmena. Våra högmattor lossnar inte damm och är således passliga även för allergiker. Mattorna har en poröst och andningsbart underlagsmaterial och de kan användas med golvvärme.

Skötseltips för högmattor

Dammsug högmattan regelbundet med ett lent mattmunstycke enligt lugg, undvik onödigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa, lugna drag för att lättare få bort smuts. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Torka möjliga fläckar genast när de är färska. Högmattor är i regel vattentvättbara, men onödigt tvättande bör undvikas. Vi rekommenderar professionell vattentvätt för högmattor. Tvättar du mattan hemma, kom ihåg att inte använda en borste för att undvika skada luggen.