Månadens favorit: orientalisk Zahra matta - spara 25 %!

Neela Högmatta Ljusgrå

390.00 kr3990.00 kr

Neela Högmatta Ljusgrå är ett mjukt val till alla utrymmen där man trivs. Mattan är lättskött och lossnar ej damm.

  • Mjuk lugg
  • Vardagsrummet, sovrummet
  • Vattentvättbar
  • Flera färger
  • Flera storlekar: 60×115, 80×150, 140×200, 160×230, 200×290
Artikelnr: VAR-6161-vaaleanharmaa-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Neela Högmatta Ljusgrå är ett mjukt val!

Neela Högmatta Ljusgrå är ett perfekt val till alla utrymmen där man trivs. Mattan passar speciellt in i vardagsrummet och sovrummet. Kom ihåg att välja en tillräckligt stor storlek vid soffgruppen för att samla möblerna till en vacker helhet. Skapa lyxig hotellkänsla i vardagsrummet med en stor matta under sängen. Välj en stor storlek så att mattan täcker också golvet runt sängen. Neela Högmatta Ljusgrå fungerar även i barnrummet, mjuk matta är en bekväm lekunderlag. Skapa lugn känsla i ditt hem med att kombinera Neela matta i olika färger och storlekar.

Underlaget är filtaktigt och mjukt och mattan är lätt att hantera. Använd ett halkskydd under mattan vid behov.

Dammsug och vädra mattan regelbundet, vattentvätt med svalt vatten vid behov. Borsta inte luggen. Torka på plan. Möjliga fläckar kan torkas med en ren och fuktig trasa.

Tekniska egenskaper

  • Material: 100% polypropen, filtaktigt underlag
  • Färg: ljusgrå
  • Vikt: 1,5 kg/m²
  • Tjocklek: 11 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring. Vattentvätt med högst 30 grader varmt vatten vid behov. Torka på plan.

Skötselråd för högmattor 

Dammsug högmattan regelbundet med en len munstycke enligt lugg, undvik onödigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa lugna drag, så lossnar smuts lättare. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Ta bort fläckar skonsamt med en fuktig, ren trasa när de är fräscha. De flesta högmattor är vattentvättbara, men onödigt tvättande ska undvikas. Vi rekommenderar professionell tvätt särskilt för stora mattor. Tvättar du mattan själv, använd inte en borste, det kan skada mattan. Kom ihåg att skölja mattan noggrant och torka på plan skyddat från solljus. 

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 240×340 cm, 240x340cm, 60×115 cm, 60x115cm, 80×150 cm, 80x150cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om högmattor

Mjuka och inbjudande högmattor fungerar i alla utrymmen där man trivs. Neutrala färger, såsom vitt och grått passar in i skandinavisk inredningsstil. Starka färger och mönster däremot skapar lite kantighet bland annars enkel inredning. I vårt sortiment hittar du allting från tjocka och lyxiga högmattor till kortluggade och lätta viskosmattor. Välj den som passar bäst in i ditt hem! Det finns även runda modeller och jättestora storlekar hos oss.

Så väljer du en högmatta

Kortluggade viskosmattor, till exempel Isabella, Carla, Fiia och Adele reflekterar vackert ljus. Ytan på mattorna är mjuk och silkeslen och toner på mattorna har lite livlighet och variation enligt luggen. Mattorna är i regel lätta och fungerar i alla utrymmen där man trivs. Viskos är ett känsligt material och ömtåligt för fuktighet. Tunga möbler kan lämna ett avtryck på den mjuka luggytan. Textil- eller mattskyddsmedel rekommenderas för högmattor, det underlättar renhållandet. Observera att även ren vatten kan lämna ett spår på mattan.

Kortluggade mattor, till exempel Pouta, Kide och Sofia är lättskötta högmattor till olika utrymmen. Mattorna känns mjuka och bekväma under fötterna och de lossnar inte damm. Tjocka högmattor, till exempel Darla och Kuura är härliga och inbjudande. Prova en stor högmatta i sovrummet för att skapa lyxig hotellkänsla, eller en rund modell i torra toaletturymmena. Våra högmattor lossnar inte damm och är således passliga även för allergiker. Mattorna har en poröst och andningsbart underlagsmaterial och de kan användas med golvvärme.

Skötseltips för högmattor

Dammsug högmattan regelbundet med ett lent mattmunstycke enligt lugg, undvik onödigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa, lugna drag för att lättare få bort smuts. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Torka möjliga fläckar genast när de är färska. Högmattor är i regel vattentvättbara, men onödigt tvättande bör undvikas. Vi rekommenderar professionell vattentvätt för högmattor. Tvättar du mattan hemma, kom ihåg att inte använda en borste för att undvika skada luggen.