Månadens favorit: randig Tango bomullsmatta - spara 25 %!

Amer Kortluggad Högmatta

2990.00 kr4690.00 kr

Amer Kortluggad Högmatta fångar blicket i paradplatsen i ditt hem. Vacker orientalisk design skapar klassisk och elegant stil.

  • Lättskött
  • Vattentvättbar
  • Två storleker: 160×235, 200×280

Beskrivning

Amer Kortluggad Högmatta är en stilig klassiker till paradplatsen i ditt hem.

Traditionell orientalisk design är höjdpunkten i Amer Kortluggad Högmatta. Denna eleganta matta är som bäst i utrymmena där man trivs. Skapa klassisk känsla i vardagsrummet eller sovrummet. Amer Kortluggad Högmatta lägger lite krydda i inredningen. Prova mattan även bland modern inredning, den fungerar vackert tillsammans med enkla och moderna möbler.

Amer Kortluggad Högmatta har fina och eleganta toner av kryddigt brunt och terra. Grå ton är frostig och stilig. En nypa naturvitt fungerar vackert som bas på andra toner. Den orientaliska känslan kompletteras av roliga, korta fransar.

Amer Kortluggad Högmatta är lättskött. Dammsug och vädra mattan regelbundet, vattentvätt med ljummet vatten vid behov. Torka på plan. Mattan slits mindre och jämnare om man byter platsen på den ibland. Prova en halkskydd under mattan ifall den känns halkig på golvet.

Tekniska egenskaper

  • Material: 100% polyester
  • Färg: brun, grå, naturvit
  • Vikt: 2,3 kg/m2
  • Tjocklek: 11 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, planvattentvätt med högst 30 grader varmt vatten vid behov

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

160×235 cm, 160x235cm, 200×280 cm, 200x280cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om högmattor

Mjuka och inbjudande högmattor fungerar i alla utrymmen där man trivs. Neutrala färger, såsom vitt och grått passar in i skandinavisk inredningsstil. Starka färger och mönster däremot skapar lite kantighet bland annars enkel inredning. I vårt sortiment hittar du allting från tjocka och lyxiga högmattor till kortluggade och lätta viskosmattor. Välj den som passar bäst in i ditt hem! Det finns även runda modeller och jättestora storlekar hos oss.

Så väljer du en högmatta

Kortluggade viskosmattor, till exempel Isabella, Carla, Fiia och Adele reflekterar vackert ljus. Ytan på mattorna är mjuk och silkeslen och toner på mattorna har lite livlighet och variation enligt luggen. Mattorna är i regel lätta och fungerar i alla utrymmen där man trivs. Viskos är ett känsligt material och ömtåligt för fuktighet. Tunga möbler kan lämna ett avtryck på den mjuka luggytan. Textil- eller mattskyddsmedel rekommenderas för högmattor, det underlättar renhållandet. Observera att även ren vatten kan lämna ett spår på mattan.

Kortluggade mattor, till exempel Pouta, Kide och Sofia är lättskötta högmattor till olika utrymmen. Mattorna känns mjuka och bekväma under fötterna och de lossnar inte damm. Tjocka högmattor, till exempel Darla och Kuura är härliga och inbjudande. Prova en stor högmatta i sovrummet för att skapa lyxig hotellkänsla, eller en rund modell i torra toaletturymmena. Våra högmattor lossnar inte damm och är således passliga även för allergiker. Mattorna har en poröst och andningsbart underlagsmaterial och de kan användas med golvvärme.

Skötseltips för högmattor

Dammsug högmattan regelbundet med ett lent mattmunstycke enligt lugg, undvik onödigt skurande. Tips! Dammsug mattan med långa, lugna drag för att lättare få bort smuts. Användning av mattdammare eller robottdammsugare rekommenderas inte, borstmekanismen kan skada mattan. Torka möjliga fläckar genast när de är färska. Högmattor är i regel vattentvättbara, men onödigt tvättande bör undvikas. Vi rekommenderar professionell vattentvätt för högmattor. Tvättar du mattan hemma, kom ihåg att inte använda en borste för att undvika skada luggen.