Fri frakt för alla beställningar över 490 kr! Gäller tills 3.6., ej hemleverans.

- 50%

Leon Jutematta Natural

125.00 kr1325.00 kr

Naturlig och grov Leon Jutematta Natural för en trendig inredare. Den präktiga ytan ät tilltalande. Mattan är tvåsidig.

  • Naturmaterial
  • Tvåsidig
  • Även stor storlek

Fraktkostnadskampanj 3.5.-3.6.Fri frakt för alla beställningar över €49. Gäller ej hemleveranser.

Beskrivning

Leon Jutematta Natural

Naturlig och grov Leon Jutematta Natural för en trendig inredare. Den präktiga ytan ät tilltalande. Mattan är tvåsidig.

Vi rekommenderar att ha mattan i torra inomhusutrymmen. Juteprodukter kan ha en stark doft i början, men doften försvinner med tid. Doften kan neutraliseras med dammsugningspulver eller matsoda. Låt pulvret påverka i ett dygn och dammsug. Fuktighet kan förstärka doften, därför borde man undvika att vädra mattan ute i fuktig luft.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Torka bort fläckar med en torr och mjuk borste. Skaka inte mattan kraftigt, mattan kan skadas! Professionell tvätt rekommenderas för mattan.

Tekniska egenskaper:

Material: 100% jute

Tjocklek på mattan: 7-10 mm

Vikt: 2 kg/m2

Allmänt om naturfibermattor

Underbart grova och naturliga mattor till olika utrymmen. Naturfibermattorna är som bäst i entrén och köket, men en kreativ inredare använder dem även för att skapa en avslappnad atmosfär i vardagsrummet. Naturmaterial passar såväl  in i modern och skandinavisk, som i bohemisk stil.

Naturfibermattor kan kännas lite hårda och ojämna i början, men fibrer mjuknar upp och blir slätare i bruk. Det finns även runda jutemattor och stora storlekar i kollektionen.

Jute är en naturvänlig växtfiber, jute växer snabbt och behöver nästan inte alls gödsel vid odling. Jute som används i våra jutemattor odlas i Indien där mattorna också vävas. Dammsugning räcker oftast för att ta hand om en jutematta. Fläckar kan torkas med en mjuk borste. Blöta inte ner mattan om möjligt, vatten kan göra mattan hård. Jutemattor kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i bruk, mattan kan också vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften. Dammsugningspulver och matsoda neutraliserar dofter effektivt.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 60×90 cm, 60x90cm, 80x150cm, 80x200cm, 80x250cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.

Allmänt om naturfibermattor

Naturfibermattor är härliga och grova mattor till olika utrymmen i hemmet. Naturfibermattor är som hemma i hallen och köket, och skapar en avslappnad inredning i utrymmena där man trivs. Naturmaterial passar såväl in i modern och skandinavisk stil som i rikligare och mer romantisk och bohemisk inredning.

Naturfibermattor kan i början kännas lite grova under fötterna, men fibrer blir mjukare i bruk. Fibrerna är antistatiska. Hos oss finns det även runda modeller och stora storlekar.

Skötseltips för naturfiber

Jute är en miljövänlig växtfiber, den växer snabbt och behöver knappt inget gödslingsmedel. Jute som används i våra mattor kommer från Indien, där mattorna också vävs. Oftast räcker dammsugning för att ta hand om en jutematta. Torkade fläckar kan borstas bort. Undvik onödig vätande, vatten kan göra mattan hård. Jutemattor kan ha en stark doft i början, doften försvinner i bruk och mattan kan vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften. Dammsugninspulver eller matsoda neutraliserar dofter effektivt.

Hampamattor är härliga och grova, men ändå mjuka under fötterna. Mattor tillverkas av hampaväxten. Hampa är ett hållbart material och den tål även lite fuktighet. En hampamatta kan användas på en inglasad terrass eller balkong, eller i hemvårdsrummet. Ta hand om mattan med regelbunden dammsugning och vädring. Undvik onödigt tvättande.

Sisalmattor tål slitning och fungerar även i offentliga utrymmen. Sisal är ett riktigt hållbart material, mattor tillverkas av sisalagave-växtens blad som används också i olika snören och rep. Sisal är ömtålig för fuktighet och därför som hemma inomhus. Vätan kan göra mattan ojämn och även krympa mattan. Ta hand om mattan med regelbunden dammsugning och vädring. Sisal kan orsaka allergi.

Naturliga kokosmattor tål bra slitning och fuktighet. Kokosmattor fungerar i entrén, hallen och hemvårdsrummet. I vårt sortiment finns till exempel kokosdörrmatta som kan användas utomhus. Korridormatta i fiskbensmönster kan beställas enligt egna mått.

Frågor om naturfibermattor? Kontakta vår kundtjänst på vardagarna kl 8-16 (050 566 9644) eller via epost info@nokohome.se, vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Betalningen går händigt även med delbetalning. Vi levererar beställningen till din dörr!