- 25%

Yani Ullmatta

1267.50 kr3517.50 kr

Yani Ullmatta är ett tidlöst val till paradplatsen i ditt hem. Vackra färger skapar en mjuk känsla.

  • Ull
  • Vackert kelim-mönster
  • Vattentvättbar
  • Till vardagsrummet, till köket
  • Flera storlekar: 120×170, 140×200, 160×230, 200×290
Artikelnr: VAR-6103-beige-harmaa-kpl Kategorier: , , , Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Yani Ullmatta är en klassisk och elegant kelim-matta!

Vacker, handvävd, kelim-liknande Yani Ullmatta fungerar i alla utrymmen. Mattan passar in i både modern och traditionell inredning. Bland traditionell inredning är mattan som hemma, bland modern och enkel inredning skapar mattan hemtrevlighet.

Basfärgen i mattan är mjuk naturvit. Gråa och beige toner i mönstret är lugna och stiliga. Roliga fransar kompletterar mattan.

Ull är ett smutsavvisande material av naturen, materialet är alltså väldigt lättskött. Observera, att mattan kan lossna lite ludd i början.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan kraftigt, mattan kan skadas. Tvätta med ljummet, högst 30 grader varmt vatten och tvättmedel passlig för ull, till exempel Marseille-tvål. Skölj mattan noggrant och torka på plan skyddat från solljus. Kolla skötseltips för ullmattor här.

Handvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton. Tjockare garnväxlingar och små vävfel hör till handvävda mattor.  Varje Yani Ullmatta är en individ.

Tekniska egenskaper:

  • Material: 100% ull, varp av bomull
  • Färg: naturvit, beige, grå
  • Vikt: 1,8 kg/m2
  • Tjocklek: 8 mm
  • Vård: Regelbunden dammsugning och vädring, vattentvätt med högst 30 grader varmt vatten vid behov.

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta när du köper en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

120×170 cm, 120x170cm, 140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.