- 50%

Aksel Jutematta Natural/Svart

105.00 kr1125.00 kr

Aksel Jutematta Natural/Svart är en Grov matta med svart mönster för en inredare som älskar naturmaterial och naturlig känsla. Svart varpgarn kompletterar mattan och skapar en stilig utryck. Finns i flera storlekar!

  • Naturmaterial
  • Svart bomullsvarp
  • Även stor storlek!
  • Passar med golvvärme

Beskrivning

Aksel Jutematta Natural/Svart

Aksel Jutematta Natural/Svart är en Grov matta med svart mönster för en inredare som älskar naturmaterial och naturlig känsla. Svart varpgarn kompletterar mattan och skapar en stilig utryck.

Prova den stora storleken som blickfång i vardagsrummet. Den lilla storleken passar in torra toalettutrymmen. Korridorstorlekar passar in i torra entré-, hall- och hemvårdsutrymmen.

Mattan rekommenderas för torra inomhusutrymmena. Juteprodukter kan ha en stark doft i början, doften försvinner med tid. Doften kan neutraliseras med dammsugningspulver eller matsoda. Låt pulvret påverka i en dygns tid och dammsug. Fuktighet kan förstärka doften och därför rekommenderar vi inte att vädra mattan ute i fuktig luft.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Torka fläckar med en torr och mjuk borste. Skaka inte mattan kraftigt, mattan kan skadas! Professionell tvätt rekommenderas ifall mattan behöver tvättas. Använd ett halkskydd under mattan vid behov. Mattan kan lossna lite färg när den är blöt.

Tekniska egenskaper:

Material: 70 % jute, 30% bomull

Tjocklek på mattan: 7-10 mm

Vikt: 1,96 kg/m2

Allmänt om naturfibermattor

Underbart grova och naturliga mattor till olika utrymmen. Naturfibermattorna är som bäst i entrén och köket, men en kreativ inredare använder dem även för att skapa en avslappnad atmosfär i vardagsrummet. Naturmaterial passar såväl  in i modern och skandinavisk, som i bohemisk stil. 

Naturfibermattor kan kännas lite hårda och ojämna i början, men fibrer mjuknar upp och blir slätare i bruk. Det finns även runda jutemattor och stora storlekar i kollektionen. 

Jute är en naturvänlig växtfiber, jute växer snabbt och behöver nästan inte alls gödsel vid odling. Jute som används i våra jutemattor odlas i Indien där mattorna också vävas. Dammsugning räcker oftast för att ta hand om en jutematta. Fläckar kan torkas med en mjuk borste. Blöta inte ner mattan om möjligt, vatten kan göra mattan hård. Jutemattor kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i bruk, mattan kan också vädras ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften. Dammsugningspulver och matsoda neutraliserar dofter effektivt. 

Frågor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Saknar inspiration och idéer? Kolla här.

Mera inredningsinspiration hittar du på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 60×90 cm, 60x90cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm, 80×250 cm, 80x250cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.