Månadens favorit: randig Tango bomullsmatta - spara 25 %!

Sätt hallen i skick

Nu pratar vi om inredningsval som underlättar vardagen. Varje då och då känns det som att uppehälle av ordningen i hemmet bara ramlar över redan i hallen. Hallen som har ockuperats av skor, kläder, matpåsar och nycklar är säkert en syn många känner igen. Sanden låter under fötterna, högen kläder blir större och nerverna är på spänn. Finns det en lösning på detta?

På våren är en av de största utmaningarna sand och små stenar som hamnar in i huset med skor. Det lönar sig att fixa detta redan på dörren. En praktisk dörrmatta utanför dörren stoppar de mesta av små stenar speciellt om du hinner torka skorna på mattan innan du stiger in i huset. Kokosdörrmatta är både praktisk och vacker, vilket gör att den passar även för en krävande inredare.

Cocos-kokosdörrmatta är väl passlig även utomhus, utanför dörren. Observera, att mattan kan mörkna lite i bruk. Detta påverkar dock inte mattas bruksegenskaper.

Valet av mattan måste göras också på grund av var du bor, om din dörr är ytterdörr eller om du bor i ett höghus och har trappa utanför dörren. Hör det en hund till famljen, förvarar du barnvagn i hallen, är gården stenlagd eller är det en sandstig som leder till dörren. Golvmaterialet kan också påverka valet, en matta med underlag av latex rekommenderas inte på parkett-, träd- eller vinylgolv. I utrymmen med golvvärme rekommenderas material som genomsläpper värmen till rumsluften. På grund av detta måste man ofta göra kompromisser vag det gäller val.

Bra egenskaper på dörrmattor:

🟢 lässtkött, mattan är lätt att dammsuga och fläckar kan torkas bort med en fuktig trasa

🟢 rätt storlek, den skyddar golvet och underlättar dammsugandet, mattor kan till och med beställas enligt egna mått

🟢 stannar på plats, mattor med gummiunderlag stannar bra på plats själv, halskydd hjälper med att hålla andra mattorna på plats

🟢 vacker, utseendet är viktigt även vad det gäller valet av dörrmattan

I fall du har en vindfång och man brukar inte gå på hallen med skorna på, behöver man inte välja mattan endast på grund av praktiska skäl. Välj i så fall en tilltalande eller annars upseendeväckande matta.

Kaoset kan lösas med korgar i olika storlekar. I korgar kan du förvara allt extra som skulle annars ligga på golvet. Speciellt på vinter ligger det många mössar, vantar och andra plagg som ryms inte i skåpet på golvet. På sommar kan du förvara sandaler och kepsar i korgar, där de finns lätt tillgängliga.

Det är små saker som gör hallen mer funktionell. Mitt i morgonbrådskan är det viktigt att småsaker, så som nycklar och telefon, är inom räckhåll. Skaffa en sidobord i hallen eller sätt en hylla eller ett par knoppar på väggen. På grund av egen erfarenhet kan jag säga att en liten pall eller bänk är väldigt praktisk att ha i hallen. Med alla mattor och saker och ting i skick, glädjer en vacker hall dig varje gång du kommer hem eller går ut.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr