Månadens favorit: randig Tango bomullsmatta - spara 25 %!

Orientalisk matta är trendig

Orientaliska mattor har varit populära inom inredning under en lång tid. Man skulle till och med kunna säga att en orientalisk matta är trendig. Orientaliska mönster är klassiska och tidlösa och passar utmärkt både i traditionella och moderna hem. Orientaliska mattor ger inredningen färg och värme. I vårt sortiment finns många mattor som skapar en orientalisk atmosfär och som är ett bra och prisvärt alternativ till traditionella handknutna orientaliska mattor.

Orientalisk atmosfär med färger och mönster

Det finns ett stort utbud av orientaliska mattor både när det gäller mönster och färger. En matta kan vara en blickfångare i en enkel skandinavisk inredning. Den kan också komplettera en rik och kanske lite bohemisk inredning. Till exempel i en ljus inredning blir en matta med härliga färger en imponerande bas för hela inredningen. Glödande färger ger mattan också ett modernt och fräscht utseende.

Om du föredrar mer dämpade färger och vill hålla helhetsintrycket neutralt, kan du välja mjuka och sofistikerade nyanser. Vackra grå, beige och blå nyanser i mönstrade mattor är tidlösa och står sig över tiden. Neutrala och dämpade nyanser är också lätta att kombinera med hemmets övriga inredning.

Orientalisk matta passar på många ställen

Vackra persiska mattor är självklart som bäst i hemmets sällskapsrum, såsom vardagsrummet, men de ser också fantastiska ut i andra rum. För sovrummet kan du skapa en mjuk och lyxig atmosfär genom att välja en matta i exempelvis mjuk rosa. De flesta mattorna finns i många storlekar, så du kan placera en cirka 200×300 cm stor matta i vardagsrummet och en mindre gångmatta bredvid sängen i sovrummet. En liten orientalisk matta är också en trevlig överraskning i badrummet. Om du behöver en riktigt stor och imponerande matta, finns till exempel Antik-mattan i storleken 240×340 cm.

I sortimentet finns många olika materialalternativ, från lätta polyestermattor till varma ullmattor. Det finns alternativ med både slät yta och kort lugg, beroende på användningsområde och preferens. Om du bara vill ha en touch av orientalisk atmosfär kan redan valet av en vacker och imponerande matta till sällskapsrummet räcka. Om du vill kan du självklart låta den kryddiga känslan sprida sig till resten av inredningen. En orientalisk matta är trendig, så med liten ansträngning och till en låg kostnad kan du uppdatera och fräscha upp hemmets inredning.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr