Fri frakt för alla beställningar över 490 kr! Gäller tills 3.6., ej hemleverans.

Husdjurfamiljens skötselråd för mattor

Varje husdjurfamilj vet säkert irritationen över mängden smuts och sand som hamnar in i huset med husdjuret speciellt på höst? Vardagen i en husdjurfamilj kan underlättas med rätt val av mattor som är lättskötta.

Hjälp, smuts och sand – hur klarar man det?

Lena och täta mattor är ett bra val för husdjurfamiljer. De passar speciallt bra in i entrén och hallen, som är en av de krångligaste utrymmen i hemmet vad det gäller renhållning. Smuts som hamnar in i huset är lätt att dammsuga och smutsavvisande yta på mattan bekommer sig inte av smutsiga tassar. Tips: oftast det lättaste sättet att ta bort smuts är att låta den torka och sedan dammsuga den torkade sanden från mattan. Vid behov kan du torka mattan med en fuktig trasa.

Det eviga hårfällningstiden

En bra dammsugare är husdjurfamiljens bästa hjälpare. Var håret på husdjuren långt eller kort, måste man ändå dammsuga ofta. Som tur är innehåller moderna materialer ofta inte statisk elektricitet, vilket gör att hår fastnar inte så hårt på mattan. Tips: torka bort hår från mattor och andra textilier med en fuktig kökshandske. Dessutom kan du skonsamt kamma ytan på mattan med husdjurens egen kam. Kamma inte högmattor med mjuk och fluffig yta.

Hoppsan, nu hände det en olycka

Varje då och då händer det en olycka för husdjuren, i sådana fall lönar det sig att torka bort fläcken so fort som möjligt. Använd en tvättmedel passlig för mattor och rengör mattan med att torka den skomsamt, ”skölj” med en fuktig, luddfri trasa och undvik hårt skurande. Vid behov tvätta hela mattan. I en husdjurfamilj kan mattorna skyddas med en skyddsmedel för textilier för att underlätta renhållningen.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr