Fri frakt för alla beställningar över 490 kr! Gäller tills 3.6., ej hemleverans.

Hur väljer jag rätt storlek på mattan?

När man håller på att välja en matta, undrar man oftast på storleken. Det är många son väljen en för liten matta med hänsyn till utrymmet. En för liten matta förvrider proportioner och en för stor matta gör utrymmet tungt. Här nedan hittar du några tumregel vad det gäller att välja den rätta storleken.

Vardagsrum

I vardagsrummet samlar en matta i rätt storlek soffgruppen till en enhetlig helhet. En bra tumregel är att mattan borde vara lite bredare än soffan till exempel. Mattan kan placeras antingen framför soffgruppen eller alternativt delvis under möbler. Det ska finnas lite utrymme mellan mattan och väggen, mattan får vackra ramar av golvet.

Matsalen

Rätt storlek på mattan under matbordet är storleken på bordet + 60cm åt alla fyra kanterna, på så vis skadar stolfötterna inte mattkanterna. En matta på rätt storlek skyddar även golvet under matbordet.

Färdiga storlekar passar inte alltid under matbordet och det kan vara svårt att hitta en matta i rätt storlek under ett bord av fyra personer till exempel. Under ett bord av sex personer passar det vanligen en matta i färdig storlek 200x290cm.

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr