Finns det en hundsäker matta?

Troligen skulle det vara en för stor löfte att ge svarade jag endast ja på detta. Det som jag kan lova, är att det finns mattor som bättre passliga för hundfamiljer. Lättskötta, vattentvättbara mattor som torkar snabbt, praktiska, hållbara mattor som hunden kan leka och vila på.

Jag själv är en medlem i hundfamiljen🐶. Man har väl lärt sig i praktiken hurdana mattor som bör väljas, men det går inte alltid så utan ibland är det skönt att göra val endast på grund av mattas utseende. Värt att observera är att den mjukaste, skönaste och vackraste mattan i hemmet kan vara detta också enligt husdjuren.

Krav på mattan i olika hundfamiljer varierar säkert också på grund av åldern och storleken på husdjur. Utmaningar som en hundvalp orsakar är naturligtvis olika från de som en fullvuxen hund kan orsaka. Själv har jag samlat på mig erfarenhet av hundar som gillar äta fransar eller kanter på mattor, som tycker om att flytta runt mattor, och förstås av de ”hoppsan” situationer.

Här kommer tips på mattval för husdjursägare:

🐾I fall du vill göra städningen lätt, välj materialer som är lättskötta. Regelbundet dammsugning håller materialer fräscha i vardagen. Speciellt i koket och hallen lönar det sig att välja materialer som man kan putsa tasspår från med en fuktig trasa. Lenytade mattor passar in i de mest krävande platser i hemmet och de underlättar husdjurfamiljens städningsdag.

🐾Ullmattor är smutsavvisande av naturen, vilket gör de till ett passligt val även för husdjurfamilj. Välj mattor med så kort ludd och så tät yta som möjligt, sådana mattor håller bättre oavsett hur spralligt man leker på de. Till och med valet av tonen kan förlänga mattas livstid, det lönar sig inte att välja den ljusaste tonen till hundfamiljens hem. Marseilletvål hjälper med fläckborttganing och på vinter kan man snötvätta mattan.

🐾Mattorna hjälper till och med med halkiga golv. Hundens tassar får bättre grepp på mattan än på det halkiga golvet och samtidigt skyddar mattan golvet från skråmor. Täta mattor med gummiunderlag håller sig bäst på plats och de rekommenderas speciellt för entrén och hallen.

🐾Vattentvättbara materialer underlättar vardagen och de fluffigaste och finaste mattorna kan tas åt sidan åtminstone under valptiden. Välj en matta med mönster, på så vis syns inte de minsta fläckar. Torka bort fräscha fläckar genast när du märker de om möjligt. Du kan skydda mattor med en skyddsmedel vilket gör renhållningen lättare.

Hunden på bilden har samband med temat 😊

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0.00 kr