- 25%

Nietos Ullmatta Naturvit

1942.50 kr4012.50 kr

Kinos är en klassiker! Stilig ullmatta passar perfekt in i vardagsrummet vid soffgruppen. Det vackra mönsret ger mattan karaktär. Den mjuka, naturvita tonen är tidlös och handvävda mattan är lätt att kombinera med resten av inredningen.

Artikelnr: VAR-5829-luonnonvalkoinen-kpl Kategorier: , Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Nietos Ullmatta Naturvit

Nietos Ullmatta Naturvit är en klassiker! Stilig Nietos Ullmatta Naturvit passar perfekt in i vardagsrummet vid soffgruppen. Det vackra mönsret ger mattan karaktär. Den mjuka, naturvita tonen är tidlös lätt att kombinera med resten av inredningen.

Nietos Ullmatta Naturvit passar även in i sovrummet eller kontoret. Ull är en naturmaterial och känns varm under fötterna. Ullmatta är smutsavvisande av naturen och därför ett väldigt lättskött val. Dammsug och vädra mattan regelbundet. Kolla skötselråd för ullmattor.

  • Naturmaterial
  • Klassiskt mönster
  • Tidlös och mjuk ton
  • Finns även i stor storlek

Material: 80% ull och 20% bomull

Vikt: 2,3 kg/m²

Tjocklek: 10-12 mm

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor på ullmattor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Kolla mer inredningsinspiration på vår Instagram!

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm

Produktrecensioner

Du kanske också gillar …