Karneval Färgglad Ullmatta

1690.00 kr6090.00 kr

  1. Imponera med en färgglad ullmatta! Denna vackra, handvävda ullmatta passar in i alla utrymmen i hemmet. Vackra, brutna bruna toner i mattan är lätta att kombinera med olika inredningsstilar. Det finns flera storlekar, även en stor storlek.

Beskrivning

Karneval Färgglad Ullmatta

Imponera med Karneval Färgglad Ullmatta! Vackra, handvävda Karneval Färgglad Ullmatta passar in i alla utrymmen i hemmet. Vackra, brutna bruna toner i mattan är lätta att kombinera med olika inredningsstilar.

Kelim-liknande Karneval Färgglad Ullmatta har en tät, handvävd yta. Mattan är ensidig.  Prova Karneval Färgglad Ullmatta i korridorstorlekar till exempel i entrén!

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Tvätta ulmattan med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för ullmattor, såsom Marseille-tvål. Skölj mattan noggrant och låt torka på plan skyddat från solljus. Kolla skötselråd för ullmattor.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton. I handvävda mator kan det finnas lite tjockare ställen där garnet har bytts och även små vävfel. Varenda matta är en individ.

  • Smutsavvisande
  • Lättskött
  • Vattentvättbar
  • Varm
  • Vackra brutna ton
  • Mattan har fransar

Material: 80% ull och 20% bomull

Vikt: 1,7 kg/m

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker  endast regelbunden vädring och dammsugning för vård. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta bort från mattan. Skötseltips för ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor kan även användas på golvvärme.

I början kan en ullmatta lossna lite ludd, men i bruk blir ytan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och skonsam borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård såsom ullkläder. Ludd som lossnar från mattan kan klippas försiktigt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss och en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft, du kan också vädra mattan ute i torr luft. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor på ullmattor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Kolla mer inredningsinspiration på vår Instagram! 

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 80×200 cm, 80x200cm, 80×250 cm, 80x250cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Du kanske också gillar …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev