Helmi Ullmatta Ljusgrå

349.00 kr2850.00 kr

Underbar, naturlig och varm ullmatta utstrålar hemtrevlighet. Den vackra reliefmönstrade ytan gör mattan imponerande. Den ensidiga mattan är som bäst i vardagsrummet.

Artikelnr: VAR-5122-tummanharmaa-kpl Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Underbar, naturlig och varm Helmi Ullmatta Ljusgrå utstrålar hemtrevlighet. Den vackra reliefmönstrade ytan gör mattan imponerande. Den ensidiga mattan är som bäst i vardagsrummet.

Ull är smutsavvisande av naturen villket gör det till ett lättskött material. I början kan det lossna lite ludd fån mattan.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan när du dammar den, skakandet kan skada mattan! Tvätta ulmattan med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för ullmattor, såsom Marseille-tvål. Skölj mattan noggrant och låt mattan torka på plan skyddad från solljus. Kolla skötselråd för ullmattor.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

  • smutsavvisande av naturen
  • varm
  • brandsäker
  • vattentvättbar

Material: 85% ull, 15% bomull

Vikt: 1,45kg/m2

Skötselråd för ull

Naturlig ull är en smutsavvisande material och därför en ett lätt val för flera utrymmen. Ofta räcker det att ta hand om ullmattan endast med regelbunden vädring och dammsugning. Smuts som har torkat ut är lätt att borsta från mattan. Skötseltips på ullmattor; på vinter kan man fräscha upp mattan med snötvätt. Undvik gärna onödig vattentvätt. För fläckborttagning rekommenderar vi naturliga och fetthaltiga marseille- och galltvål. Ullmatta är även ett brandsäkert val eftersom ull fattar inte lätt eld och den slocknar av sig själv. Ullmattor är passliga även med golvvärme.

I början kan ullmattan lossna lite ludd. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att skaka mattan kraftigt, det räcker med vädring och borstning. Ull kan orsaka allergi. En ullmatta kräver vård precis som ullkläder. Möjlig lugg som lossnar från mattan kan klippas bort skonsamt med sax.

Observera detta vid köpet av en ullmatta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Ull som våra tillverkare använder är mulesing-fritt och kommer från Indien, Storbritannien och Nya Zeeland.

Frågor på ullmattor? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Betalningen går händigt även med avbetalning. Vi levererar ullmattor till och med till din dörr!

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200x290cm, 60×120 cm, 60x120cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Du kanske också gillar …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev