Leon jutematta natural

250.00 kr2650.00 kr

En naturlig och grov jutematta för en trendig inredare. Den präktiga ytan ger mattan attityd. Denna vävda matta är tvåsidig.

Beskrivning

En naturlig och grov jutematta för en trendig inredare. Den präktiga ytan ger mattan attityd. Denna vävda matta är tvåsidig.

Vi rekommenderar att ha mattan i torra utrymmen inomhus. Juteprodukter kan ha en stark doft i början, men doften minskar med tid. Doften kan neutraliseras med att sprida damsugningspulver eller matsoda på mattan och lämna det på mattan för en dygns tid. Sedan dammsugs pulvret bort från mattan. Doften förstärks av fuktighet och därför rekommenderar vi inte att vädra mattan när det är fuktigt ute.

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Torka bort fläckar med en torr och mjuk borste. Skaka inte mattan när du vädrar den, mattan kan bli skadad! Vi rekommenderar en professionell tvätt i fall mattan behöver tvättas.

  • naturlig
  • äkta material
  • tvåsidig
  • Även stor storlek!

Material: 100% jute

Tjocklek på mattan: 7-10 mm

Vikt: 2 kg/m2

Allmänt om naturfibermattor

Underbart grova och naturliga mattor till hemmets olika utrymmen. Mattorna är som bästa i entrén och köket, men en kreativ inredare använder naturfibermattor för att skapa en avslappnad atmosfär även i vardagsrummet. Naturmaterial passar in i modern och skandinavisk stil, och även i lantromantisk eller bohemisk inredning.

Mattor av naturfiber kan kännas lite hårda och ojämna i början, men fibrer mjuknar i bruk och blir bekväma. Fibrerna är antistatiska. Det finns även runda jutemattor och stora storlekar i kollektionen.

Jute är en naturvänlig växtfiber därför att det växer snabbt och det behövs nästan inte alls gödsel vid odling. Jute som används i jutemattor odlas i Indien där mattorna också vävs. Det räcker oftast att ta hand om jutemattan med dammsugning. Torkade fläckar kan tas bort från mattan med en borste. Vattna ej mattan om det inte behövs, mattan kan bli hård. Jutemattor kan ha en stark doft i början. Doften minskar med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften. Dammsugningspulver och matsoda är effektiva med att neutralisera dofter.

Frågor om naturfibermator? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 200×290 cm, 200x290cm, 60×90 cm, 60x90cm, 80x150cm, 80x200cm, 80x250cm

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.