- 50%

Suvi bomullsmatta – grön

390.00 kr595.00 kr

Den vackra, vävda bomullsmattan är diamanten i ditt hem. Pigga upp inredningen med fräscht gult eller välj den tidlösa och stiliga gröna Suvi-mattan.

Artikelnr: VAR-5187-vihrea-kpl Kategorier: , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Den vackra, vävda bomullsmattan är diamanten i ditt hem. Pigga upp inredningen med fräscht gult eller välj den tidlösa och stiliga gröna Suvi-mattan.

 

Dammsug och vädra mattan regelbundet. Skaka inte mattan när du dammar den, skakandet kan skada mattan!

Mattan är vattentvättbar. Tvätta med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten och använd tvättmedel som är passlig för bomull. Lös upp tvättmedlet i vattnet. Skölja mattan noggrant och låt den torka på plan skyddat från solljus.

Hanvävda mattor kan variera lite från individ till individ vad det gäller storlek och ton.

Vi rekommenderar ett halskydd att ha under mattan.

100% bomull

1,2 kg/m2

Skötselråd

Bomullsmattor är alltid ett enkelt val eftersom de är vattentvättbara och håller bra i bruk. Många bomullsmattor i vårt sortiment är även tvåsidiga. Vi rekommenderar att du skyddar bomullsmattorna med ett textil- eller mattskyddsmedel, vilket gör att vatten och möjliga fläckar kan enkelt torkas bort.

Tips på fläckborttagning!

 • Ta bort fläckar från mattan när de är fräscha.
 • Torka fläckar med en fuktig trasa
 • Använd inte för mycket vatten så att fläcken inte sprider.
 • Ofta efter att fläcken har tagits bort måste man ändå tvätta hela mattan eftersom fläcken kan lämna ett avtryck, speciellt på ljusa mattor.

Tvätt-tips på bomullsmattor! Bomullsmattan är lätt att tvätta även hemma.

 • Tvätta bomullsmattan med ljummet, högst 30 grader varmt vatten på plan
 • Blöt mattan ordentligt. Undvik att sänka mattan i vattnet, speciellt med färgglada mattor.
 • Lös alltid upp tvättmedlet i vattnet först. Applicera tvättmedellösningen på en blöt matta
 • Använd en mjuk borste och borsta alltid i väftens riktning. Obs! Bomullshögmattor får ej borstas.
 • Skölj mattan noggrant så att inga tvättmedelsfläckar finns kvar på mattan. Var särskilt noggran när du sköljer ljusa bomullsmattor.
 • Om du behöver forma eller sträcka mattan, gör det när mattan är fortfarande fuktig. Fluffa ytan på högmattorna lätt.
 • Låt mattan torka på plan skyddat från solljus. I fall mattan torkas på stång eller torkställning, kan tvättmedlet lämna ett avtryck i fall det rinner och mattan kan även tänjas.

 

I början kan det lossna lite damm speciellt från bomullsmattor. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Täta bomullsmattor lossnar inte damm, vilket betyder att de är vanligen ett passligt val även för någon med allergier. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att damma mattan kraftigt. Kantade ändor på bomullsmattor kan gå sönder om man dammar mattan kraftigt och mattan kan avloppa. Ofta räcker det att rengöra mattan med att vädra och borsta den.

Observera detta när du köper en matta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Vill du ha hjälp med valet av en bomullsmatta? Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Betalningen går händigt även med avbetalning. Vi levererar bomullsmattor även direkt till din dörr.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200 cm, 140x200cm, 160×230 cm, 160x230cm, 80×150 cm, 80x150cm, 80×200 cm, 80x200cm

Produktrecensioner