- 40%

Lumme bomullsmatta – okra

174.00 kr1410.00 kr

Den skarpa Lumme-bomullsmattan i trendiga färger passar både till skandinavisk och mer traditionell inredningstil. Klar och tidlös mönster gör mattan till en klassiker. Mysig och mjuk bomullsmatta fungerar i alla utrymmen i hemmet. Det finns flera färger och storlekar!

Beskrivning

Den skarpa Lumme-bomullsmattan i aktuella färger passar in i både skandinavisk och traditionell inredningsstil. Tydlig och tidlös design gör mattan till en klassiker. Mysig, mjuk bomullsmatta fungerar i alla olika utrymmen i hemmet.

Färger på Lumme-mattan har melerats med fräscht vitt och färgen på den vita mattan har mjukats med en varm linne-ton.

 • många olika färger och storlekar
 • tvåsidig
 • mysig, mjuk bomull
 • vattentvättbar

Du kan ta hand om mattan med att dammsuga och vädra den regelbundet. Damma inte mattan på så vis att du håller i ändarna, ändorna kan avloppas! Vid behov tvätta mattan med ljummet, ungefär 30 grader varmt vatten på plan. Låt mattan torka på plan skyddat från solljus. Om du behöver forma eller sträcka mattan, gör det när mattan är fortfarande blöt. Förläng mattans livslängd med att vända den om varje då och då.

Tips på var du kan placera mattan:

 1. Prova den lilla mattan på toaletten eller badrummet.
 2. En skarp bomullsmatta fungerar bra under matbordet. Kom ihåg att välja en tillräckligt stor storlek. Hur väljer jag rätt storlek?
 3. Samla ihop flera små mattor i sovrummet runtomkring sängen, till exempel 60×120 bredvid sängen, och 80×150 eller 80×200 i sängändan.
 4. I vardagsrummet samlar du soffgruppen till en vacker helhet med en större matta.

Material: 100% bomull

Tjocklek: cirka 10mm, kanten på ändan cirka 12mm

Vikt: 2,1 kg/m²

 

Skötselråd för bomullsmattor

Bomullsmattor är alltid ett enkelt val eftersom de är vattentvättbara och håller bra i bruk. Många bomullsmattor i vårt sortiment är även tvåsidiga. Vi rekommenderar att du skyddar bomullsmattorna med ett textil- eller mattskyddsmedel, vilket gör att vatten och möjliga fläckar kan enkelt torkas bort.

Tips på fläckborttagning!

 • Ta bort fläckar från mattan när de är fräscha.
 • Torka fläckar med en fuktig trasa
 • Använd inte för mycket vatten så att fläcken inte sprider.
 • Ofta efter att fläcken har tagits bort måste man ändå tvätta hela mattan eftersom fläcken kan lämna ett avtryck, speciellt på ljusa mattor.

Tvätt-tips på bomullsmattor!

 • Bomullsmattan är lätt att tvätta även hemma.
 • Tvätta bomullsmattan med ljummet, högst 30 grader varmt vatten på plan
 • Blöt mattan ordentligt. Undvik att sänka mattan i vattnet, speciellt med färgglada mattor.
 • Lös alltid upp tvättmedlet i vattnet först. Applicera tvättmedellösningen på en blöt matta
 • Använd en mjuk borste och borsta alltid i väftens riktning. Obs! Bomullshögmattor får ej borstas.
 • Skölj mattan noggrant så att inga tvättmedelsfläckar finns kvar på mattan. Var särskilt noggran när du sköljer ljusa bomullsmattor.
 • Forma mattan när den är fortfarande fuktig. Fluffa ytan på högmattorna lätt.
 • Låt mattan torka på plan skyddat från solljus. I fall mattan torkas på stång eller torkställning, kan tvättmedlet lämna ett avtryck i fall det rinner och mattan kan även tänjas.

I början kan det lossna lite damm speciellt från bomullsmattor. Med bruk blir ytan på mattan tätare och dammet blir mindre. Täta bomullsmattor lossnar inte damm, vilket betyder att de är vanligen ett passligt val även för någon med allergier. Dammsug mattan regelbundet med en len mattmunstycke enligt väft eller hög och undvik onödig skrapande. Vi rekommenderar inte användning av mattdammare eller robotdammsugare eftersom borstar i munstycken kan skada mattan. Undvik att damma mattan kraftigt. Kantade ändor på bomullsmattor kan gå sönder om man dammar mattan kraftigt och mattan kan avloppa. Ofta räcker det att rengöra mattan med att vädra och borsta den.

Observera detta när du köper en matta

Tätt förpackade mattor reser en lång väg till oss vilket gör att en nyöppnad matta kan ha en stark doft i början. Doften försvinner i normal rumsluft och med att vädra mattan när det är torrt ute. Fuktighet kan förstärka doften.

Vill du ha hjälp med valet av bomullsmatta?

Kontakta vår kundtjänst via epost info@nokohome.se. Vi svarar gärna på frågor och hjälper till med valet av den rätta mattan.

Ytterligare information

ViktN/A
Storlek

140×200, 160×230, 200×290, 60×120, 80×150, 80×200, 80×250, 80×300

Produktrecensioner

Om det har skrivits en recension om produkten så visas den här.